+31 (0)528 204 036 of mail ons.                        

Interieur beits 8 product(en)

Wil jij jouw meubels nieuw leven inblazen doormiddel van een andere look? Of zijn jouw houten deuren, plinten, trappen, de eettafel of bijvoorbeeld grootmoeders buffetkast toe aan een opknapbeurtje? Overweeg dan eens een behandeling met interieurbeits op basis van lazuur. Onze interieur beits voor hout binnenshuis sluit helemaal aan op de laatste ‘matte finish’ trend zoals we die ook bij de kalkmatte muurverf terug zien. Ook niet onbelangrijk: deze lazuur beits bestaat uit puur natuurlijke grondstoffen zoals bijenwas, lijnolie en natuurlijk hars.

De voordelen van lazuur beits

Lazuurbeits heeft een prachtige, fluweelmatte finish, maar dat is niet het enige pluspunt. Onze interieurbeits is breed inzetbaar, of het nu gaat om betimmering binnenshuis of houten meubels. Bovendien gebruik je de interieurbeits net zo gemakkelijk in natte ruimtes als de keuken en de badkamer. Sterker nog: het is door zijn hydrofobe werking extreem waterbestendig. Lazuur beits gebruiken in kinder- of babykamer? Geen probleem, door de geheel natuurlijke ingrediënten van dit product hoef je je absoluut geen zorgen te maken over eventuele schadelijke effecten. Zelf het houten speelgoed van jouw kind kan ermee behandeld worden!

Zelf aan de slag met interieurbeits

Interieurbeits is overigens geheel gebruiksklaar. Je hoeft gelukkig geen expert te zijn om ermee aan de slag te gaan. De beits kan, afhangend van de houtsoort en het gewenste effect, aangebracht worden met een speciale lazuurkwast, een kortharige verfroller of een blokkwast. Ook het inwrijven met een pluisvrije zachte doek behoort tot de mogelijkheden. Zorg voor het beste resultaat dat de ondergrond schoon, droog en vet- en stofvrij is. Na een laag is de ondergrond al voldoende bescherm en geeft de beits, afhangend van de gekozen kleur en de houtsoort van de ondergrond, al een bijzondere finish.

Een keur aan interieurbeits kleuren

Alvorens u aan de slag gaat, hebt u keuze uit een ruim aanbod verschillende interieurbeits kleuren. Typerend aan deze houtverzorging is, dat de houtnerf altijd mooi zichtbaar blijft. De interieurbeits geeft dus altijd een transparante of semi-dekkende afwerking. Desalniettemin is het met onze interieurbeits mogelijk om te spelen met verschillende kleur, mét die zo gewilde krijtmatte afwerking natuurlijk. Voor een natuurlijke houtkleur ga je bij voorkeur voor tinten als ‘kersen’ en ‘berken’. Een moderne grijs look benader je met tinten als ‘Toscane grijs’ ‘Antiek grijs’. Let wel: de ondergrond en het aantal lagen bepalen de uiteindelijke finish van het product. Een donkere houtsoort geeft mogelijk een ander resultaat dan een lichte ondergrond.