+31 (0)528 204 036 of mail ons.                        

Muurverf Kalkmat 25 product(en)

Ben je je aan het oriënteren op verschillende soorten verf voor de binnenmuur? Neem dan absoluut kalkmatte muurverf in overweging. De muurverf kalkmat van Style & Coloré sluit namelijk naadloos aan op de laatste trends op interieurgebied. Het effect dat je met deze muurverf bereikt is dan ook zeker bijzonder te noemen: karakter, warmte en authenticiteit zijn termen die bij je opkomen. Zo’n muur met matte finish laat zich overigens net zo geweldig combineren met moderne, strakke lijnen in je interieur, als met de losse bohemian style.

Voordelen van matte muurverf

Niet voor niets is kalkmatte muurverf weer helemaal terug van weggeweest. Deze muurverf geeft karakter en warmte aan je huis. Dat komt vooral door de optimaal matte en onregelmatige poederfinish van dit product. En daar waar echte kalkverf daadwerkelijk kan gaan poederen, heb je daar bij deze muurverf geen last van. Een ander voordeel is dat je de kalkmatte muurverf van Style & Coloré altijd zo nodig licht kunt reinigen met een doek. De oorspronkelijke kalkverf zal altijd blijven afgeven en dat maakt zelfs licht afnemen met een doekje onmogelijk. Muurverf kalkmat heeft dus de authentieke look van kalk met de positieve eigenschappen van ‘gewone verf’.

De oorsprong van kalkmatte muurverf

De finish van muurverf kalkmat is dus die als van een kalkverf, maar dan zonder de nadelen ervan. Kalkverf wordt van oudsher gebruikt vanwege zijn natuurlijke, bacterie- en schimmelwerende werking. Om die reden werd kalkverf volop toegepast, bijvoorbeeld in oosterse badhuizen. Ook nu wordt kalkverf her en der nog aangebracht om verschillende redenen. Nadeel daarbij is dat de omgeving en de ondergrond aan specifieke eisen moet voldoen. De matte muurverf van Style & Coloré is echter toepasbaar op allerhande ondergronden, zoals stuc, hout en oude verf- en behanglagen.

Verschillende muurverf kleuren

Ben je van plan om muurverf te kopen? Dan gaat er een wereld aan kleuren voor je open in de webshop van Krijtverf Kopen. Het kleurenpalet van Style & Coloré kalkmatverf is divers en varieert van warm melkwit tot verschillende taupe tinten en van stoere grijsnuances zoals ‘Cloudy’ en ‘Typical Grey’ tot blauwe kleuren als ‘Smoke’ en het opbeurende ‘Spring’. Het charmante ‘Misty Rose’ en ‘Used Pink’ zijn prachtige oudroze tinten die je doen verlangen naar grootmoeders appeltaart. De kleuren van de muurverf kalkmat van Style & Coloré kenmerken zich in ieder geval allemaal door hun rustige, aardse ondertonen.

Het toepassen van kalkmatte muurverf

Het kalkelement in de muurverf bepaalt de typische uitwerking van de verf op de muur. Die uitwerking op de muur kenmerkt zich nog het beste als wollig en poederig tot soms bijna fluweelachtig, afhangend van lichtval en ondergrond. Ook het materiaal dat jij gebruikt tijdens het aanbrengen kan van invloed zijn. Deze matte muurverf kun je aanbrengen met kwast of roller. Heb jij al bepaald welke muur of muren wel een moderne twist kunnen gebruiken? En welk muurverf kleuren jouw interieur een opkikker geven? Je staat bijvoorbeeld versteld wanneer je ziet wat een donkere kleur als ‘Black Velvet’ kan doen in een grote, lichte ruimte. En wat dacht je van twee aan elkaar grenzende muren met elk een andere tint? Mogelijkheden te over!

Onze muurverf bestellen

Heb je intussen al wat creatieve ideeën opgedaan en wil je graag met onze kalkmatte muurverf aan de slag? Muurverf kalkmat bestel je gemakkelijk via de webshop van Krijtverf kopen. Overigens ben je bij ons ook aan het juiste adres voor andere verfproducten van Style & Coloré, zoals Krijtverf, matte Sealer en interieurbeits.

Verbruik

ca. 5 m² afhankelijk van applicatiemethode, aangebrachte laagdikte en ondergrond