Retourneren en garantie

Retourneren

Wij leveren alle artikelen met garantie die van het artikel verwacht mag worden. Mocht een artikel niet aan uw verwachting voldoen, dan kan deze geruild of geretourneerd worden. Echter gelden er voor ruiling enkele voorwaarden.

Retourprocedure

  1. Geef uw retourzending per telefoon of e-mail aan ons door
  2. Het te retourneren artikel moet binnen 14 dagen na ontvangst inclusief factuur en een toelichtende brief aan ons geretourneerd worden
  3. Zorg dat u uw zending voldoende gefrankeerd opstuurt. Ongefrankeerde retourzendingen worden niet geaccepteerd
  4. Het artikel mag niet beschadigd zijn en in zo origineel mogelijke verpakking en verzenddoos geretourneerd te worden
  5. Na ontvangst van het artikel met bijbehorend factuur en een toelichtende brief, krijgt u van ons een bevestiging en zal het aankoopbedrag inclusief onze verzendkosten binnen 30 dagen op uw rekening worden overgemaakt

Zo werkt retourneren
Wil u iets retourneren, laat het ons dan binnen 14 dagen weten.

Wij onderscheiden 2 soorten retourzendingen:

1) Retour zending, omdat u liever van de koop afziet.
(in dit geval zijn de retourkosten á € 10,95 kosten voor u) . 

2) Retour zending, indien een artikel bij aankomst beschadigd is, meld dit dan zo snel mogelijk per e-mail en stuur het betreffende artikel met een begeleidende brief en pakbon / factuur naar:


Retour doorgeven

  • Via email of telefonisch kunt u uw retour doorgeven.
  • Gebruik het retourportaal om aan te geven welk artikel retour komt en download een retourlabel - https://krijtverfkopen.shipping-portal.com/rp/
  • Zorg ervoor dat het artikel in de oorspronkelijke verpakking zit en dat het product ongebruikt, ongeopend en niet beschadigd is.
  • Uw retour pakket kunt u ook zelf via een andere pakketdienst aan ons retourneren, of afgeven in de winkel in Hoogeveen.


Het retouradres is;

Krijtverf Kopen
Afdeling retouren
Zeppelinstraat 6
7903 BP Hoogeveen


Garantie

Welke garantie heb ik op mijn aankopen?
Voor al onze producten gelden een garantie van tenminste 1 jaar, mits er bij de product omschrijving een langere termijn staat vermeld. Naast de garantie gelden ook de wettelijke bepalingen. De aanboden garantie doet niets af aan de wettelijke rechten van u als consument.

Aangekocht product binnen de garantietermijn defect?
Wanneer een door u aangekocht artikel binnen de garantietermijn defect raakt, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan na ontvangst van het desbetreffende artikel zorgdragen voor een snelle en correcte afhandeling.

Niet vallend onder garantie: Val- en of stootschade of iedere andere schade door derden.
Uw factuur geldt tevens als garantiebewijs, bewaar deze factuur dus goed. Zonder factuur kunnen wij helaas niet beoordelen of het product bij ons gekocht is en kan er geen garantie worden verleend.


Klachten

Bent u niet tevreden over onze dienstverlening of heeft u een klacht over bijvoorbeeld de webshop, één van onze medewerkers of een aan u geleverd product? Dan horen wij dit graag. Wij dragen onze service hoog in het vaandel en alleen met uw feedback kunnen wij deze service nog verder verbeteren.

U kunt een email sturen o.v.v. klacht of schriftelijk versturen naar:
Krijtverf Kopen
Zeppelinstraat 6
7903 BP Hoogeveen

Wij nemen binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw klacht contact met u op.